lördag 10 april 2021

Förändringens vindar.

Inatt blåste det så mycket att jag halv ett gick ut och lyfte in mina terrassmöbler  på farstuverandan för att jag blev rädd att de skulle börja flyga omkring på gården. Ännu efter detta lyssnade jag länge på hackandet av sprutkannan som slog mot väggen, men hade inte energi nog att gå ut och rädda den. Den står kvar i sitt hörn. Jag somnade till sist men höll på att trilla ur sängen ett par gånger då jag skulle flytta mig in närmare mitten men sover på andra sidan än i stan, så sängkanten kom emot och jag vaknade nör jag höll på att trilla över kanten. 

Var lite utmattad efter veckans dubbelliv; förändringens vindar blåser som sagt. Det måtte ha varit under jullovet som jag stannade upp och tänkte att nu får det räcka med livet i ekorrhjulet, jag vill inte längre. Efter diverse googlande och funderande skickade jag ett halvövervägt meddelande till syskonen där jag undrade om de vill öppna en till inredningsaffär; jag kan säga upp mej och ta ansvaret. Bollen i rullning och på den vägen är vi nu. Vansinnigt spännande!

Med en evighetslång uppsägningtid betyder detta att jag är kvar på jobbet tills mitten av maj. Även om planen inte är att öppna förrän i höst så ska det beställas startlager och planeras tidtabeller, så den gångna veckan har betytt vanliga intensiva arbetsdagar samt fyratimmarsmöten både onsdag och torsdag kväll. Fredagen var jag dessutom på kontoret för första gången sedan januari och det blev att berätta storyn eller bitar av den åt ett större antal kollegor jag inte ännu pratat med. 

Efter detta låg jag igår kväll fyra timmar på soffan med chips och tv-serier. Lyx som jag inte unnar mig särkilt ofta. Nu haglar det,  jag har precis avslutat dagens yoga - Yoga for Courage - och ska nu smälla i mig några romsmörgåsar till lunch. 

April måtte vara årets fulaste månad, men vädret passar perfekt för kravlöst varande.