fredag 25 maj 2018

bara det finns skumppa

Pheew. Vart försvann denna vecka då? 

Igår bolagsstämma  i närmare tre timmar och innan dess sallad och kaffe med syster. Idag avhämtat skumppa och vin och roadat till sonens Far inför studentskivan. Fick hjälp av sönerna som också tvangs hjälpa att flytta ett bord från ena adressen till andra. Sönernas far dök också upp i ett senare skede och vi slog  oss ner för att planera. "Jag sa ju att ni skulle göra det här på enklaste möjliga sätt", suckade artonåringen när han lyssnade på oss, "men nu verkar det inte riktigt så."  

Men det ska nog bli bra trots allt, för nu finns det åtminstone skumppa. 

Bröderna släntrade iväg på bio tillsammans, sånt blir man glad av.

Hann hem lagom till min bastu och drack cider på trappbalkongen, läste och djupandades och tittade ut över taken medan jag funderade på livets gång.

Riga, ja. Flög iväg med Bror och Svägerska på lördag morgon. AirBaltic var litet och trångt och sjukt hett. Jag beställde en kaffe som var enorm och gjord på pulver. Försökte truga den på min Bror, men när han vägrade hällde jag ut den i min mockaväska i stället.  Tala om takeaway. Hursomhelst, Riga litet och nätt och vi bodde flott för en spottstyver på femstjärniga Grand Poet. Spenderade det mesta av tiden på olika terrasser med vittvin och knallsol och skrattade så vi nästan trillade av stolarna. Ute och äta om kvällarna och på lördagen hamnade vi på puben Moonshine med liveband där vi delade på en typ tvåliters strawberry margerita och dansade som galningar. Söndag kväll promenerade vi till Riga Arena för att se James Blunt. Svägerskan blev tillbakamotad av vakter när hon försökte närma sig scenen för att bjuda James att fira midsommar med oss. (Nej på riktigt skulle hon bara ta ett foto, och han är dessutom gift, så han skulle ändå inte ha kommit.) Senare fick vi trots vakternas sura miner närma oss scenen på uppmaning av James,  och hoppa upp och ner som tonåringar. Eufori.

Måndag slog vi oss ner på en färja till Jurmala (lokala Hangö) och drack skumppa i solskenet på däcket. När vi kom fram åt vi lunch med vittvin och undrade hur länge man skulle orka med dylikt terrasshoppande. Länge, antagligen. En sväng på sandstranden tills vi återvände hem till vardagen och plikterna kallade.

Helt oplanerad bildkavalkad följer p g a för trött för att tänka på layout.