söndag 25 juni 2017

"Skriv opp, skriv opp!" brukar min Mor säga.

Bäst att genast anteckna vad som gjordes på midsommaren. Detta eftersom vi försökte minnas vad vi gjort tidigare midsomrar och de som inte dokumenterats i någon form på nätet eller i gästböcker förblev svarta hål i våra minnen.

Midsommarhelgen i år:
- spenderade sjuttonåringen på olika adertonårsfester och MiFo*-turneringar i stan
- spelade undertecknad två usla rundor golf på Gumböle och HillSide i mycket varierande väder. Ena sekunden tryckande solvärme, nästa kallblåst påföljd av regn. Klä-av-klä-på-bli-argsint-klä-av-klä-på-slå-boll-missa-boll-klä-av-rädda-stjälpande-paraply-klä-på. You get the drill. (Rundan på HillSide innefattade åtminstone några små flaskor skumppa, så den vann i gemytlighet trots regnskurarna)
- firade undertecknad och femtonåringen på Brors och Svägerskas stuga - eller kanske snarare huvila - i Lojo
- badades det bastu och grillades diverse läckerheter
- spelades för första gånger på evigheter brädspel (Menolippu) där också tonåring och pre-tonåring deltog och känslorna svallade

När vi återvände till stan gav vi oss iväg på sushijakt. Sushi-n-Roll stängt, Itamae stängt, Hanko Forum stängt, Hanko Kluuvi stängt. DEtta trots att alla lyste gröna och öppna på Eat.fi. What a scam! Uppgivna och skakiga av hunger promenerade vi hem mot en långsam och smärtsam svältdöd när femtonåringen plötsligt föreslog: "Kolla Foodoora."

OFC! Dagen är räddad. Men vilken tur att vi inte kom på detta tidigare; nu fick vi oss en långpromenad i solblåst på köpet.


* Mini-Fotis