söndag 2 augusti 2020

"Awaken the Artist within"....

...hette dagens yogasession som var fyrtio minuter lång. Började igår med ett tjugominuters pass för att inte skrämma min vinimpregnerade semesterlekamen.  Dagens session var ytterst ansträngande; testa den som tror att yoga bara är "ooooommmm" och väsande andning. Meningen är att återgå till mina dagliga rutiner eftersom jobbet börjar imorgon SAMT väcka min inre konstnär till liv eftersom sommaren med sitt ljus och sina aktiviteter fullständigt tagit kål på kreativiteten.

Semestern började med tre avkopplande dagar med Syssling på Åland; god mat, cykeltur, strandliv, djupsömn på hotell Park och världsförbättrande över vin. 
Sedan en sväng via stadshemmet där jag pckade om, bunkrade upp mat åt artonåringen och åkte vidare till landet. Golf, bastubad, skumppa här och där, en minikräftskiva, utomhuspyssel och några böcker (innan det bar av på minigolfresa med Bror och Svägerska. Vi bodde i en nymodig lägenhet på Hotell Saimaa där vi badade bastu och åt chips och drack vin innanför regnet på vår glasade balkong. Första dagen golf på Etelä-Saimaa (Viipurin Golf) som var vacker och kuperad (25 poäng...) och dagen efter Imatra golf; halva backer och kantad av björkar (22 poäng....). Sista kvällen tog vi oss in till Imatra, med vad som kanske var stans enda taxi med tanke på hur länge det tog innan den anlände, där vi beundrade den stängda Imatraforsen, tog ett glas skumppa på en terrass och åt middag på Imatran Valtionhotelli. På vägen hem tog vi vad som skulle vara en bonusrunda på Iitti Golf, men tyvärr började regnet ösa ner precis när vi öppnade. Blöta, arga, hungriga och okoncentrerade på grund av hett-kallt-vått-paraply-stritt-jacka-på-jacka-av gav vi upp efter nio hål.

Bilderna är från Etelä-Saimaan golf.
Tillbaka på egen stuga sent torsdag kväll efter bastu och middag hos Mor. Ägnade resten av semestern - tre dagar närmare bestämt - åt fullständigt ingenting och introvert återhämtning. En halva golf, fyra liter blåbär, två reparerade myggnätsdörrar, liten storstädning, en list här, ett penseldrag där, två gånger bastu inklusive fyra dopp per bad, inte tillstymmelsen till kantarell på min tomt. 

Hem till stan ikväll söndag. Tog med mig artonåringen på sushi och matuppköp, betalade räkningar och tvättade byke. Ser fram emot augusti med mörka kvällar och nätter. Ser inte precis fram emot jobbet, men rutinerna nog. Hur den nu sen ser ut i The New Normal återstår att se.