torsdag 26 december 2019

Feliz Navidad

Söndag morgon flög min och Brors familjer till andra sidan Atlanten. Efter smärre försening  vi framme i Playa del Carmen, Mexico vid åttatiden på kvällen, sisådär fyra timmar senare än planerat. Guiden berättade att det ösregnat i en vecka och varit femton grader kallt men nu börjar det klaran upp och bli varmare. Tala om tur - de första två kvällarna var det svalt men vi har haft sol med några (välkomna) moln på dagarna och nu är också kvällarna varmare. Bor på en jättelik RIU resort med sex hotell rad i rad. Vi har all inclusive vilket jag var skeptisk till, men konceptet är mycket lyckat. Vårt hotell har väl sex sju restauranger och lunch får vi äta också på grannhotellena. Morgonmålet är det mest varierade och störta vi någonsin upplevt och samma gäller lunchbuffeterna. Middagsbuffeten har vi bara prövat en gång och det var kvällen när vi kom och då var vi ganska trötta och kritiska och det duggregnade och vi hade rest i ett dygn och restaurangen höll precis på att stänga, men ikväll prövar vi på nytt. De övriga kvällarna har vi ätit på olika a la carte-restauranger och det har varit gott och lyckat. Med den här storlekens gäng - åtta pers - som hela tiden äter och dricker är detta synnerligen prisvärt.

Vi hade bett om rum med kvällssol men fick alla rum i bottenvåningen mot norr. Ungdomarna bryr sig inte så mycket, men vi andra lyckades igår byta upp oss en våning och har nu eftermiddagssol på balkongerna och rummen är ljusare och fräschare än de ursprungliga som vi blev lite deprimerade av. Nu är allt som det ska.

Närmaste riktiga by är Playa del Carmen där det tycks finnas restauranger av alla de slag, men det har inte ännu blivit av. Första dagen vi promenerade dit längs stranden - par tre kilometer ? - var vi nästan skräckslagna av kaoset och det fasliga "tyrkyttändet" av utfärder och prylar som mötte oss när vi klev in på huvudgatan, Fifth Avenue, som om kvällarna lär vara ännu värre och man lär bli erbjuden droger och annat suspekt stup i kvarten. Apoteket där vi köpte solkräm undrade om vi eventuellt vill köpa lite antibiotika eller anabola steroider som de hade på ebjudande. (Det ville vi inte.) Imorse tog vi oss en promenad dit igen och där var lugnt och skönt eftersom det mesta var stängt på juldagen.

Har nog kameran med men har inte blivit av att släpa på den, så här kommer ett par mobilbilder. Imorgon prövar vi golf runt hörnet och på fredag blir det arrangerad men privat utfärd till Tulum. 




Nu blev det bråttom mot kvällsdrinks - hasta la Vista!